Therapeutische Elastische Kousen

Therapeutische Elastische Kousen:

Heeft u last van opgezette, dikke en vermoeide benen of armen als gevolg van oedeem, trombose, spataderen, een zwangerschap of hart-en vaatproblemen? Of zijn deze klachten opgetreden na een operatie, bestraling, infectie of ongeval? In dat geval weet uw fysiotherapeut raad en kan uw klachten, als een echte compressie specialist, behandelen met een zwachtelbehandeling, lymfdrainage of therapeutisch elastische kousen.

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Vaak wordt dit compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden.

De juiste kous voor elke klacht

De therapeut is u behulpzaam bij het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. Hij of zij kan kiezen uit de assortimenten van alle gerenommeerde fabrikanten. Daarbij kan een keus gemaakt worden uit tal van maten en kousen met lage, normale of hoge weerstandscoefficient of elasticiteitscoefficient. Deze eigenschap van de kous bepaalt de mate waarin uw kous oedeemvorming tegenhoudt en kan voorkomen. Caren vertelt u er graag meer over.

Onze fysiotherapeut, Caren van der Meulen werkt samen met Fysio Tek. FysioTek is een eigentijdse serviceorganisatie van- en voor zelfstandig werkende oedeemtherapeuten in Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in de levering van een volledig pakket aan therapeutische elastische kousen voor de behandeling van veneuze en lymfatische klachten, ofwel een abnormale ophoping van vocht in de ledematen.

Bij ons in de praktijk is Caren uw professionele aanspreekpunt voor het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen.